Anders Talleraas og Magnus Stangeland er visst i hardt vær for tiden på grunn av den såkalte pensjonssaken, der hvor tidligere stortingsrepresentanter tydeligvis har brutt reglene for utbetaling av meget gunstige stortingspensjoner. Ja, så ille er det faktisk at aktoratet har tiltalt de Talleraas og Stangeland for grovt uaktsom skattesvindel. Dersom de blir funnet skyldig venter dem fengselsstraff.

Det er interessant å merke seg at visse andre tidligere stortingspolitikere også har brutt disse reglene, men aktoratet har ikke stilt noen av dem på tiltalebenken. Disse er Kjell Magne Bondevik, Torbjørn Jagland og Gro Harlem Brundtland. Disse slipper altså unna tiltale og fengselsstraff. Det er interessant å se at de har unnsluppet fengsel for tvilsom aktivitet tidligere også. Harlem Brundtland for eksempel flyttet til Nice i Frankrike hvor det tilfeldigvis viste seg å være en egen særordning for norske statsbyråkrater: null skatt. Skatteforkjemperen nummer en i Norge fikk altså en meget pen tilværelse som nullskattyter via en ordning som kun er åpen for de aller, aller mest priviligerte i Norge.

Men Harlem Brundtland var ikke fornøyd med å bryte stortingets pensjonsregler OG å snike seg unna skatt i et skattehull laget spesielt for pensjonerte statsansatte. Å neida, når hun ble syk og fikk dårlige hofter dro hun hjem til Norge, snek seg foran alle andre i køen via sine kontakter (i et korrupt system er det viktig å kjenne de rette folkene) og fikk skattebetalerne til å betale for seg.

Hva er det med familien Brundtland? På 90-tallet skrev ektemannen Arne Olav Brundtland bestselgeren “Gift med Gro” og han benyttet seg av en egen skattelov laget for fattige enker slik at de kunne arbeide inntil 300 timer uten å måtte betale skatt. Brundtland skrev boka i rekordfart på under 300 timer og tjente millioner av kroner helt skattefritt. Men denne regelen gjelder tydeligvis kun for de priviligerte.

Ikke det at Torbjørn Jagland er noe spesielt mye bedre. Da han fikk toppjobb i EU-byråkratiet endte han opp med — ja du gjettet riktig — null skatt. Det er nemlig slik at det sosialdemokratiske føydalsamfunnet har egne privilegier for nyadelen: EU-byråkrater betaler ikke skatt! Da er det selvfølgelig bare å forvente at Jagland også har jukset med Stortingets pensjonsordning.

Dette er altså tilstanden i Norge. Norge styres av en gjeng med juksemakere og dobbeltmoralske nullskattytere*. Noe annet er dog ikke å forvente av sosialdemokratiet som setter plyndring og korrupsjon i system. Husk: dersom politikere betaler noen for å stemme på seg før de går inn i stemmelokalet kalles det korrupsjon og kan straffes med fengsel. Dersom de betaler dem etterpå via statsbudsjettet finansiert med inntekter plyndret til seg av de som er i mindretall kalles det demokrati. La oss være ærlige og kalle en spade for en spade. Dette er legalisert korrupsjon og plyndring av hjelpeløse ofre. Et slikt system avler selvfølgelig snusk og kriminalitet. Noe annet ville vært direkte sjokkerende.

Men Stangeland og Talleraas har faktisk en nokså sterk sak. De vil ikke bli dømt for svindel fordi regelverket var for komplisert. De visste garantert at det de holdt på med var tvilsomt, men det er såpass mye rom for tolkning i regelverket at de vil slippe unna fengsel. Dette er skjebnens ironi. Lovmakerne slipper unna straff fordi lovene er for vanskelig å forstå selv for de som lager lovene!

Under normale omstendigheter ville dette vært den absolutte og totale falitterklæringen av dagens system. Når selv de som liksom skal være best skikket til å styre landet ikke klarer å følge norsk lov — lover som de selv har vært med å utarbeide — hvordan i alle dager skal man da forvente at vanlige folk skal kunne klare det? Denne konklusjonen nærmest skriker en inn i øret i denne saken, men likevel er den ikke blitt snakket vesentlig om, og i hvert fall er det ingen på Stortinget som har gått i bresjen for å rydde opp i lovverket og fjerne for eksempel 50% av Norges lover og reguleringer. Grunnen er like opplagt som den er trist: politikerne er såre fornøyd med at lovverket er så komplisert som det er fordi dette er kilden til deres makt. Å redusere antall lover er i praksis å redusere politikernes makt, og hvilken korrupt, tarvelig yrkespolitiker ville finne på å støtte noe slikt? Ingen.

Derfor vil denne saken forbigå i stillhet og flauhet, og når den har kommet tilstrekkelig på avstand i tid kan politikerne fortsette sitt lugubre maktspill med å lage komplekse lover som gir dem makt og samtidig lage unntakslover for seg selv som gir dem en priviligert adelsstatus. Er det ikke på tide å slippe til et prinsipielt parti som kan rydde opp i dette på Stortinget?

*) jeg skynder meg å legge til at jeg selvfølgelig ikke har noenting i mot at skattemotstandere betaler null skatt. Derimot burde straffen for skatteunnasluntring for skattetilhengerne være offentlig avstraffelse. Stokkeslag hadde vært en passende straff.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende