Korrupsjonsjegeren Eva Joly har gått ut og gitt sin støtte til Liv Signe Navarsete som er i hardt vær for tiden på grunn av korrupsjonsanklager. Med dette viser Eva Joly nøyaktig hva hun mener med korrupsjon, nemlig noen som ikke følger hennes vilje. Hun liker ikke privat næringsliv og når privat næringsliv fortvilet forsøker å forsvare seg selv mot maktkåte politikere med bestikkelser så kaller hun det korrupsjon, men når politikere gjør nøyaktig det samme så synes hun det er helt ok, fordi hun deler deres ideologi.

Dersom politikere betaler noen for å stemme på dem før de går inn i stemmelokalet kalles det i dag korrupsjon, hvis politikerne derimot lover å betale dem etterpå over med penger tilranet over skatteseddelen kalles det demokrati. Men er det egentlig noen fundamental forskjell? Er korrupsjon demokratisk  og legitim dersom den foregår helt åpenbart og utilslørt? Dersom Eva Joly virkelig var en korrupsjonsjeger burde hun ha grepet fatt i dette massive korrupsjonsproblemet i samfunnet.

Velgerne sier i en meningsmåling at de tror at gaver påvirker politikerne, og det er garantert helt sant. Men tenk da litt over følgende: å få tilgang til en pengesekk bestående av milliarder av skattekroner er en gigantisk gavepakke til politikerne. Kan det tenkes at denne gaven påvirker politikernes valg? Kan det hende at de søker seg til makt simpelthen fordi de liker det? Hvis et lite gullarmbånd korrumperer politikerne, tenk da hva muligheten til å leke seg med et helt statsbudsjett gjør med dem. Bør det egentlig være mulig for noen å få slik ubegrenset tilgang til penger innkrevd med trussel om fengsel?

Flertallsstyre er ikke demokratisk, i hvert fall ikke for mindretallet som blir diktert. Tvert i mot er flertallsstyre korrupsjon satt i system. Det gir perverse incentiver til alle parter om å tilrane seg midler fra andre mennesker. Politikere og byråkrater søker å grafse til seg mest mulig makt og ønsker derfor at statsbudsjettet skal være størst mulig (budsjett=makt). Velgerne blir fristet til å forsøke å forsyne seg av naboens lommebok. Disse menneskene sier ofte at de betaler sin skatt med glede. Faktisk ler de hele veien til banken. For dem er det meget gledelig å betale 1 krone i skatt og få 2 tilbake.

I lengden kan ikke et slikt samfunn fungere. Tillater man korrupsjon på slik massiv skala som flertallsstyret er forvitrer samfunnet og råtner bort. Dette ser vi mange eksempler på i Norge og eksemplene blir stadig flere og tydeligere. Dersom du ikke får med deg denne korrupsjonen i Norge anbefaler jeg deg å følge med på Ekte Nyheter. Der får du en daglig dose av rykende ferske eksempler på at Norge forvitrer. Du kan også følge Ekte Nyheter på Facebook.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende