Jeg vil bare opplyse om at jeg tror at etter et par måneders frem og tilbake i markedet er det nå klart for en betydelig nedgang i aksjer og eiendeler, inkludert gull og sølv. Jeg tror at i den perioden som kommer vil kontanter være konge, og da særlig dollar. Alle priser kommer til å falle målt i dollar. Dersom gull og sølv hadde vært legalisert som gyldig betalingsmiddel ville de ikke ha falt i verdi i tiden som kommer, men nettopp fordi de er forbudt som penger vil de i likhet med andre råvarer falle relativt til dollaren.

Min anbefaling er altså for tiden å kun ha en “core position” i gull og sølv, altså ekte fysisk gull og sølv som man har som forsikring i tilfelle man virkelig trenger det. Ellers bør man som investering nå sitte i dollar og være short i Dow Jones eller S&P 500. Jeg forventer at prisen særlig på gull ikke vil falle så mye målt i norske kroner eller andre mindre valutaer, så det er ingen krise å sitte i gull, men det vil trolig være mer lukrativt å sitte i dollar og shorte de amerikanske indeksene. Når disse så har falt fra seg kan man gå inn i gull og sølv igjen og få med seg oppturen i disse, selv om det kan være en god stund til.

Grunnen til at dollaren styrker seg og vil styrke seg ytterligere til tross for trykking av penger i rekordtempo er at store deler av finanssektoren i USA reelt sett er konkurs og er ute av stand til å låne ut penger. Folk vil heller holde på pengene sine og resultatet er deflasjon. Dette vil trolig fortsette helt frem til gjelden er blitt inflatert bort eller sanert. Først da tror jeg  inflasjon vil sette inn.

Uansett, pass godt på pengene. En god strategi i disse tider er uansett å være flink til å spare og å holde seg langt unna alt som heter forbrukerlån.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende